Rentabiliweb primește acreditarea pentru a oferi servicii de plată comercianților online Români

**Bruxelles, 26 Iulie 2011
**

Rentabiliweb Europa anunță astăzi că a primit acordul Băncii Naționale Române (BNR) pentru a oferi servicii de plata în mod direct comercianților online din Romania.
Grupul Rentabiliweb, prima Instituție de Plăți franceză beneficiară a procedurii pașaportului European, este acum autorizat să furnizeze soluții de executare a transferurilor bancare, de emitere de instrumente de plată și de achiziție a ordinelor de plată prin card bancar. Acest acord permite de asemenea Grupului să propuna servicii de custodie precum și de înregistrare și de procesare a datelor.

Acreditarea primită consolidează poziția Grupului Rentabiliweb pe o piață în creștere, cu un important potențial de dezvoltare pentru viitor. În 2010 comerțul electronic cu plata online prin card bancar în România a cunoscut o creștere de 38%, raportat la anul precedent, ajungând la o valoare de 127,8 milioane de euro. Numărul tranzacțiilor a crescut de asemenea cu 82%, atingând un volum de 2,26 milioane de tranzacții.

Grupul intenționează să participe la dezvoltarea clienților săi europeni oferindu-le o gamă largă, performantă de soluții inovative și ultra-securizate în Franța, Europa și pe întreg globul. Aceasta nouă etapă de dezvoltare este consistentă cu strategia Grupului și în particular cu politica sa de investiții pe în piețele Europei de Est. Pe lângă filiala sa din România, deschisă în anul 2006, prezența Rentabiliweb pe această piață este completată de birourile sale din Rusia și Bulgaria.

“De mai mulți ani, Grupul Rentabiliweb menține relații foarte strânse cu România si cu profesioniștii on-line din această țară. Este vorba de o țară modernă și dinamică, orientată spre noile tehnologii și ce dovedește în fiecare zi puțin mai mult că va avea un rol important în construcția Europei digitale a viitorului” a declarat Jean-Descroix-Baptiste Vernier, Președintele Grupului Rentabiliweb.

Pe lângă România, o piață cu aproximativ 8 millioane de utilizatori internet, Rentabiliweb a obținut deja acreditarea pentru a oferi aceleași servicii de plată în Germania, Spania, Belgia, Marea Britanie și Luxemburg și caută să facă la fel în Italia, cât mai curând.

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies pour vous proposer des publicités ciblées adaptées à vos centres d'intérêts et réaliser des statistiques. Pour en savoir plus, cliquez-ici